Skip to content

Gala UNESCO și expoziția ”Descoperindu-l pe Brâncuși”

În cadrul Galei UNESCO organizată la Palatul Parlamentului. Fundația Maria, în caliate de partener al Galei, a orgonizat o serie de manifestări conexe evenimentelor din cadrul Galei.

Perioada de implementare: decembrie 2021

Partenerii proiectului: CNR Unesco, Muzeul județean Gorj, UNARTE, UAUIM București, Liceul ”Dimitrie Paciurea”, Asociația RPER, Comisia Parlamentară Comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO.

Resusrsele financiare implicate: 15.000 + sponsorizări

Grupuri țintă: elevi, studenți și specialiști din domeniu, publicul participant la Gală

Obiective și rezultatele proiectului:

O1. Promovarea și diseminarea rezultatelor Școlii Internaționale pentru Patrimoniu, Cultură și Artă ”Constantin Brâncuși”, ediția a II-a;

O2. Definirea strategiei pentru următoarea perioadă;

O3. Implicarea în manifestări care premiază și încurajează excelența în promovarea și salvgardarea patrimoniului material și imaterial.

R1. Organizarea unei mese rotunde care a adus la un loc principalii parteneri și suținători ai demersurilor făcute.

R2. Stabilirea unei strategii și a unui plan de acțiuni pentru următoarea perioadă.

R3. Anunțarea și demararea organizării Școlii Internaționale pentru cultură, patrimoniu și Artă ”Constantin Brâncuși” ediția a III-a.

R4. Realizarea unei expoziții complexe inspirate de opera marelui sculptor, filtrate prin imaginația participanților, o expoziție care va putea fi promovată și prezentată în diverse spații și cu ocazia diverselor evenimente.

Premise de continuare a activității/proiectului:

Continuarea proiectului ține de dezvoltarea durabilă care dă dimensiunea sustenabilă a proiectului. Identificarea și analiza patrimoniului cultural al zonei a condus la identificarea direcțiilor de acțiune pentru următorii ani.

Share prin Internet:

Facebook
Twitter
LinkedIn

O să-ți placă

Patrimoniu

OPEN CALL

The Maria Foundation for UNESCO announces an international volunteer action camp within the context of the WHV – International School for Heritage, Culture and Art “Constantin Brancusi”, under the auspices

Afla detalii »